Wijnagentuur: What's In A Name?

De wijnwereld spreekt een complexe taal. Eén van de meest gestelde vragen wanneer we in contact komen met consumenten is dan ook: "Wat is een wijnagent precies? "

Verlengstuk

Een agent is de tussenpersoon tussen de producent (het wijndomein) en de professionele inkopers (groot-distributie, wijninvoerders).

Die agent wordt door de producent in de eerste plaats aangeduid om het assortiment van het wijndomein voor een zo breed, maar zo gericht mogelijk, distributienetwerk te onderhandelen, zodat de juiste wijn bij de juiste eindconsument kan terechtkomen.

Een klassieke agentuur heeft geen voorraad en verkoopt niet rechtstreeks aan de eindconsument. Je kan een wijnagent eerder zien als een commercieel export verlengstuk van het wijndomein, iemand die de filosofie en visie van de producent perfect weet over te brengen en die met zijn ervaring in de markt een win-win situatie voor iedereen moet creëren.

 

             Producent / Agent

                          |

                  Importeur

                          |

                Distributeur

                         |

            Eindconsument

 

Le Wine gaat als wijnagentuur verder dan dat. Naast het opzetten van de klassieke distributiekanalen, worden ook wijnen in de markt gepositioneerd aan de hand van marketingacties en events. Dat gaat van onderhandelen van sponsordeals op grote evenementen, tot gepersonaliseerde introductie-events van een wijn/producent, tot het vertegenwoordigen van producenten op verschillende beurzen en tastings.

Daarnaast zet Le Wine ook fors in op communicatie: zowel de schrijvende pers (kranten/magazines) als een volledig online blogplatform moeten ervoor zorgen dat de eindconsument kennis kan maken met het Le Wine portfolio.

Mediator

Om zich helemaal te onderscheiden op de Belgische markt, heeft Le Wine ook de rol van mediator op zich genomen. Wij zijn ervan overtuigd dat het onze taak is om eenieder zoveel mogelijk transparante informatie aan te reiken, zodat elke wijnliefhebber, jong of oud, voor zichzelf de juiste wijnkeuze kan maken. Als mediator willen we een bron van informatie zijn, en steeds iedereen kunnen blijven prikkelen, zowel de eindconsument, de inkopers als de producenten zelf.

Het jaarlijkse organiseren van Vintage Impressions, een professionele wijn-dag waar inkopers een uniek oogstrapport gepresenteerd krijgen en waar de nieuwe oogst ook geproefd kan worden, kan in die zin op heel veel bijval rekenen.

Le Wine wil steeds innovatief zijn zonder de traditionele waarden van de wijnwereld te verwaarlozen.

  • 01 April -

Le Wine Head office

Vaucampslaan 110

1654 Huizingen

Belgium

+32 2 356 33 00

info@lewine.be

Le Wine Nederland

+31 655 30 85 92

matthijs@lewine.nl

Le Wine France

71/73 Rue Desnouettes

75015 Paris

France

+33698204998

franck@lewine.fr